top of page

Vær bevidst om dine tanker

Hvordan du tager ansvar for dine tanker og skaber din lykke

tankemylderet

I et tidligere blogindlæg har jeg skrevet om, hvordan at give slip på kontrol kan hjælpe med at reducere stress. Det er trods alt en ret dårlig investering at bruge tid og energi på det, vi ikke har kontrol over.


Det vi dog altid har kontrol over, er vores tanker og handlinger ift en bestemt situation.

I dette blogindlæg giver jeg to idéer til, hvordan du kan praktisere bevidsthed, så du nemmere kan navigere de situationer, der føles stressende. Ved at øve dig i at investere i det, du selv har kontrol over, kan du skabe din egen lykke.Start dagen med intention


intentioner

Start dagen med at lave en liste over 3-5 ting, du gerne vil ud af dagen. Det skal være ting, du selv har kontrol over. Det kan både være ting, du gerne vil lave f eks ‘jeg vil færdiggøre min opgave X’, men det kan også være en måde at være på, f eks ‘Jeg vil lytte opmærksomt på det, der bliver sagt på mit arbejdsmøde kl 12’.


Ved at fokusere på det, du selv har kontrol over, dirigerer du din opmærksomhed på det, der rent faktisk har betydning for din velvære. Det er nemlig ikke de eksterne omstændigheder, der gør også lykkelige eller stressede, det er vores tanker, følelser og handlinger linket til de omstændigheder. Gennem denne praksis bliver du påmindet om, at du selv kan vælge, hvordan du kan skabe din egen lykke ved bevidst at vælge, hvordan du navigerer i hverdagen.


Det er ikke de eksterne omstændigheder, der gør også lykkelige eller stressede, det er vores tanker, følelser og handlinger linket til de omstændigheder.


Afslut dagen med taknemmelighed


Afslut dagen med at lave en liste over de 3-5 ting, du er taknemmelig for. Selv de dage hvor alt er galt, prøv at finde på noget. Det kan være så lille en ting, som at have fået en god kaffe. Over tid, vil du måske opleve, at der er nogle ting, der kommer igen. Det er måske netop det, der gør dig lykkelig. Den anerkendelse kan være med til at flytte fokus fra alt det, du føler, du mangler, til det, du rent faktisk har i dit liv. Du vil opleve, du selv kan styre, i hvor høj grad eksterne omstændigheder, du ingen kontrol har over, påvirker dig.


Konklusion


Følelsen af ikke at være i kontrol kan være stressende. Det er dog ofte, du ikke har kontrol på de eksterne omstændigheder. Det du dog altid har kontrol over, er dig selv. Du kan blive mere bevidst om dine egne tanker, følelser og opførelse ved at starte dagen med at skrive dine intentioner for dagen og runde dagen af med de ting, du er taknemmelig for. Det er en praksis, du kan lære ved at øve dig over tid. Du vil opbygge bevidsthed om, hvordan dine egne tanker og handlinger udformer dine følelser. Ved at fokusere på dine intentioner og det, du er taknemmelig for, vil du efterhånden opleve mindre stress og mere ro i din hverdag.


Har du prøvet nogle af de teknikker af? Lad mig høre om dine erfaringer ved at efterlade en kommentar nedenfor.

41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page